Fiets voor een huis / Loop voor een huis 22 augustus 2015

Maak het verschil

Veel mensen in Bangladesh leven in huizen van bamboe, die door extreme weersomstandigheden regelmatig worden weggevaagd. Gezinnen raken van de een op de andere dag alles kwijt. Deze trieste werkelijkheid daagt ons uit hier iets aan te doen en jij kunt het verschil maken!

De uitdaging voor 2015

Fiets of loop naar de top van de Galibier en maak een nieuw leven mogelijk voor een gezin. Getraind of minder getraind, door naar de top van de Galibier te fietsen of te lopen realiseer je een huis voor mensen in Bangladesh. Door deze prestatie laat je zien dat jij je wilt inzetten voor mensen die in armoede leven. Natuurlijk ga je niet voor niets die berg op. Door minimaal € 1.000,- aan sponsorgeld bijeen te brengen, zorg je al voor een huis en dus een nieuw leven voor mensen in Bangladesh. van kinderen onder de 18 jaar vragen we een bijdrage van € 500 waarmee ze samen met een ander kind een huis mogelijk maken. Deel jouw prestatie met anderen en daag hen uit je te sponsoren. Ons doel is om minimaal 500 gezinnen te helpen aan een huis.

fveh2014

De Galibier

Omdat de Galibier alleen te bereiken is als de Col du Télégraphe of de Col du Lautaret is bedwongen, is deze bergpas een van de zwaarste Alpencols in de wielersport. Vanaf Saint-Michel-de-Maurienne is de lengte van de beklimming 34.5 km met een stijgingspercentage van gemiddeld 6,6%. De beklimming van de Col du Télégraphe beslaat de eerste 12 km met gemiddeld 7% stijging; na een lichte afdaling naar het dorp Valloire begint de daadwerkelijke beklimming van de Col du Galibier. Het gemiddelde stijgingspercentage van de Galibier is 6,9%, waarbij vooral de laatste kilometers pittig zijn met een percentage van zo’n 8,5 % (tegen de top zelfs ruim 10 %). Vanaf Valloire is het nog 18,1 km naar de top. In Valloire zullen de deelnemers voor Loop voor een Huis starten. De fietsers kunnen starten in Saint-Michel-de-Maurienne of Valloire. Dit is afhankelijk van de route die zij kiezen.

Derde editie op 22 augustus 2015!

Steun Wereldfoundation en doe mee!

Kijk voor meer informatie op: www.fietsvooreenhuis.nl.