Huidige projecten Bangladesh

willem3-300x222Wereldfoundation richt zich in haar activiteiten met name op de bouw van huizen in Bangladesh.

Bangladesh is in Nederland veelvuldig in het nieuws. De berichten over misstanden in de textielindustrie en het instorten van fabrieken waarbij honderden mensen omgekomen zijn, zijn ons een aantal malen voorgehouden op de landelijke media. Deze beelden vertegenwoordigen slechts een deel van de slechte leefomstandigheden van de Bengalen.

Ondanks dat de leefomstandigheden moeilijk zijn hebben wij gemerkt dat Bangladesh bewoond wordt door veelal bijzonder positieve en veerkrachtige mensen. Mensen blijven hoopvol en willen zich inzetten voor een positieve toekomst.

Momenteel hebben wij in Bangladesh 5  vaste partners waarmee wordt gebouwd. Om de voortgang van de bouw goed te kunnen bewaken en te begeleiden hebben wij samen met onze partner Woord en Daad in Bangladesh een aparte organisatie opgericht.  Deze organisatie, Inclusive Home Solution (IHS),  heeft enkele Bengaalse werknemers in dienst die regelmatig de te bouwen huizen bezoeken. Vanuit IHS wordt ook het revolving fonds beheert.  Directeur van deze organisatie is Willem Gees.  De operationele kosten van IHS worden voldaan door de rente die wordt geheven over de uitstaande leningen. Deze rente is 9,5%. (een laag percentage in een land waar voor veel leningen een percentage van 15% of hoger geldt).

Verslag Willem januari 2014