Wereld Toilet Dag – 19 november

Wereld Toilet Dag – 19 November

Elk jaar is het op 19 november officieel Wereld Toilet Dag. Op deze dag (gesteund door de VN) wordt extra aandacht gevraagd voor 2,5 miljard mensen die niet beschikken over normale sanitaire voorzieningen. Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree, per dag 2.200 kinderen, zo’n 70 volle schoolklassen per dag!

Toiletten helpen!
Met schoon drinkwater, zeep, toiletten en informatie zijn deze kinderen simpel te redden. Voor ons is diarree een vervelende aandoening. Als je echter niet beschikt over de juiste sanitaire voorzieningen wordt het dodelijk.

Doelstelling
Het doel van Wereld Toilet Dag is om media, bedrijfsleven, hulporganisaties en consumenten samen te brengen, aandacht te vragen voor het probleem en iedereen in actie te krijgen. Wereld Toilet Dag is wereldwijd uitgegroeid tot een belangrijk platform om deze boodschap uit te dragen.

Daarom op deze dag even extra aandacht voor ons project. Want dankzij Wereldfoundation beschikken nu duizenden mensen in Bangladesh ook over schoon drinkwater en een hygiënisch toilet en dragen wij op deze manier ons steentje bij om deze sterfte tegen te gaan.