Hoogste punt bereikt bij Up-Town Zwolle, 79 gezinnen in Bangladesh een huis!

Op woensdag 18 juli viert Up-Town Zwolle het bereiken van het hoogste punt van de transformatie van het voormalig PTT-gebouw aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle naar 79 appartementen. Niet alleen het hoogste punt wordt bereikt, ook wordt er een ander hoogtepunt bereikt. Naast het feit dat 79 kopers in Nederland blij worden gemaakt met hun nieuwe huis, hebben ook 79 (!!) gezinnen in Bangladesh dankzij dit project een nieuw huis! 

Bijzonder aan Up-Town is dat de kopers met de koop van hun appartement, maisonnette of loft ook een huis voor een dakloze familie in Bangladesh laten bouwen. Stichting WereldFoundation maakt samen met de kopers de bouw van 79 huizen in Bangladesh mogelijk. De inspirators van stichting WereldFoundation zijn aanwezig en zullen laten zien waar deze huizen gerealiseerd gaan worden. Ontwikkelaar en initiator Daniel Oostenbrink draagt de stichting een warm hart toe. Het geld dat de dakloze families in Bangladesh ontvangen wordt beschikbaar gesteld door middel van een microhypotheek. Op deze manier kunnen zij verantwoord een duurzaam en stevig huis bouwen.Het huis wordt in 6 jaar afbetaald en na deze afbetaling komt het geld weer vrij en kan er een nieuw gezin geholpen worden. Een revolverend fonds dus.

Nijhuis Bouw B.V. uit Rijssen tovert samen met neven- en onderaannemers het verpauperde gebouw aan de Burgemeester Roelenweg om tot een hip en bruisend complex. De Bruin Architecten uit Zwolle hebben nieuw leven geblazen in het gebouw, door een inventief ontwerp te bedenken waar het wonen mogelijk is gemaakt midden in de levende stad Zwolle.

Een grensoverschrijdend project!


Een kijkje in Up-Town
Nadat de officiële handelingen hebben plaatsgevonden is het mogelijk onder begeleiding van de aannemer een kijkje te nemen in het complex.


Programma
15:00 uur Ontvangst Up-Town aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle

15:30 uur Welkom door wethouder Anker

15:40 uur Arno Kattenpoel Oude Heerink, commercieel directeur Nijhuis Bouw B.V.

15:50 uur Daniël Oostenbrink aan het woord, directeur Roelenweg B.V.

16:00 uur Gerald Holtvluwer aan het woord, voorzitter stichting WereldFoundation

16:30 uur Officieel moment samen met de kopers

16:40 uur Bubbels en lekkere hapjes

18:00 uur Afsluiting