Blog archief

Huidige projecten India

In India werkt Wereldfoundation samen met LAMP. Momenteel zijn er geen nieuwe huizen in aanbouw.
Afgeronde projecten India

Wereldfoundation heeft in India 283 huizen voor gezinnen en 1 tehuis voor tienerjongens gebouwd.

Samen met de partner LAMP heeft Wereldfoundation in 2011 200 huizen gebouwd in de regio West-Bengalen, dit is een deelstaat gelegen in het oosten van India. Hoofdstad van deze deelstaat is Calcutta.

 

 

 

 

Chilakaluripet

 In Chilakaluripet, een stadje in het zuiden van India, zijn via Wereldfoundation 83 huizen voor de allerarmsten gebouwd. Wereldfoundation heeft dit project uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse Stichting RRDF, lid van EndOfPoverty, en de lokale ontwikkelingshulporganisatie VEDA.

 

 

 

Pune

In de omgeving van Pune, westelijk India, heeft Wereldfoundation een groot huis voor de opvang van jongens gebouwd. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met de lokale ontwikkelingshulporganisatie Maher, en is meegefinancierd door de werkgroep Friesland van Wereldkinderen.

 

 

 

 
Over India

India is de grootste democratie ter wereld en heeft op China na het grootste inwonertal ter wereld. De meeste regen valt tussen juni en oktober, de hoeveelheid verschilt per gebied. De oostkust wordt vrijwel elk jaar door een cycloon getroffen. In 2004, met de Tsunami, zijn er vele doden gevallen en zijn complete infrastructuren en dorpen verwoest. Dit betekende voor veel mensen dat zij hun hele bestaan opnieuw moesten opbouwen.

Hoofdstad: New Delhi
Bevolking: 1,24 miljard inwoners
Bevolkingsgroei: 1,4%
Gemiddelde levensverwachting: 65 jaar
Kindersterfte: 62,7 per 1000
Oppervlakte: 3.300.000.000 km2 (95x Nederland)
Religie: 80,5% hindoeïsme
Ontwikkeling: 29,8% leeft van minder dan één dollar per dag
Problemen: regionale conflicten (religie, politiek), aids, malaria, tbc en andere ziekten.